1. Oprati krompir i kuvati ga u slanoj vodi oko 20 min. Iscediti vodu i poklopljen ostaviti da još malo odstoji. Zatim ga oguliti. Mladi luk očistiti, oprati i iseći na kose komadiće. Oprati i oguliti šargarepu, pa je po du¬ini iseći na četvrtine, zatim na štapiće. Oprati paradajz i prepoloviti ga. Oprati tikvice i iseći na kolutove.


Sastojci:

1 kg sitnijeg krompira
so
veza mladog luka
2 šargarepe
150 g čeri paradajza
2 manje tikvice
3 kašike maslinovog ulja
300 g oslića
mleveni biber
kašika timijana
1/2 veze sitno iseckanog bosiljka

2. U ključaloj vodi sa nekoliko kapi maslinovog ulja šargarepu blanširati oko 3 min., zatim je staviti pod mlaz hladne vode i ocediti. Ribu oprati i iseći na kockice. Posoliti je i pobiberiti. U tiganju zagrejati kašiku ulja i na njemu ispržiti ribu. Izvaditi je i staviti sa strane.

3. Ostatak ulja sipati u tiganj i na njemu pr¬iti krompir oko 8  min.  Dodati luk, šargarepu i tikvice i pržiti još 3 min. Dodati ribu, paradajz i začinsko bilje.  Sve začiniti po ukusu.