Organizatori festivala koji je održan 23. oktobra su na ceremoniji otvaranja manifestacije proglasili 10. oktobar za Dan korejske hrane, kao svojevrstan način promocije tradicionalne korejske kuhinje, ali i kulture na globalnom nivou.
Komitet organizatora će pokrenuti kampanju u nadi da prikupi milion potpisa kako bi vlasti i zvanično ustanovili 10. oktobar kao Dan korejske hrane.
Glavni događaj festivala je bilo pripremanje tradicionalnog korejskog jela bibimbap, koje se sastoji od pirinča, povrća, mesa ili morske hrane i prženih jaja. Ovo tradicionalno jelo je pripremljeno u količini dovoljnoj da se posluži 12.000 posetilaca.
Na Festivalu je održano i takmičenje u kuvanju, izložba tradicionalnih korejskih začina, a posetioci su mogli probaju i brojne specijalitete.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus