Svi uživamo u grickanju čipsa ili hrskave slanine, a naučnici su istražvali zbog čega nas privlači hrana koja proizvodi zvuk kada je jedemo.
Profesor Čarls Spenser, autor studije koja je objavljena u časopisu "Flavour", veruje da ljudi nesvesno ocenjuju hranu prema tome kako zvuči dok se jede.U većini slučajeva, ljudi povezuju zvuk hrane s njenim kvalitetom, pa tako pretpostavljamo da je hrskava hrana bolja. Kada je u pitanju voće ili povrće, zvuk hrane povezujemo sa svežinom namirnica, pa nam se hrskavije šargarepe ili jabuke više dopadaju.
To nije samo slučaj kod hrane, već i pića. Naučnici su došli do podataka da ljudi više uživaju u gaziranim pićima zbog zvuka koji proizvode.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus