Da li vas ustajanje u 4 ujutru odvraća od pravljenja pravog domaćeg hleba kod kuće? Priznaćete da nema ništa slađe nego kada dom zamiriše na sveže pečeni hleb, pa krišom odlomite hrskavu koricu dok je još vruća. Kada sa nestrpljenjem čekate da se hleb bar malo ohladi da možete da ga isečete i namažete omiljeni namaz. Uz jednostavan recept za hleb, nema ni ustajanja u 4 ujutru, ali ni potrebe da bilo šta mesite. Potrebno je samo da dan ranije donesete odluku da ga pravite, pribavite nekoliko osnovnih sastojaka i kao poseban sastojak dodate puno ljubavi!

Zabava može da počne, a evo sastojaka sa kojima krećete:

• 450 g belog pšeničnog brašna
• 2 kašičice suvog kvasca
• 2 kašičice soli
• 375 ml tople vode

Postupak:

U posudi pomešajte brašno, so i kvasac, a zatim dodajte toplu vodu i ponovo izmešajte sve dok testo ne bude veoma mokro i lepljivo. Dobro prekrijte posudu i stavite je u frižider preko noći. Testo izvadite iz frižidera sat vremena pre pečenja.

Hleb bez mešenja
Promo 


Oblikovanje:
Pola sata pre kraja nadolaženja testa zagrejte rernu na 230 °C i stavite u nju posudu od livenog gvožđa sa poklopcem. Istresite testo na površinu koju ste prethodno posuli brašnom i nemojte da ga mesite, već ga lopaticom nekoliko puta sa strane presavijte prema sredini. Prebacite grudvu testa na papir za pečenje, pa dlanovima ili stavljanjem lopatice ispod testa napravite ugrubo okruglo testo i pospite ga sa malo brašna.

Argeta-TA065.jpg
Promo 


Otkrijte vruću posudu i u nju pažljivo stavite papir za pečenje sa testom. Poklopite posudu i stavite je u rernu i pecite hleb 30 minuta u poklopljenoj posudi. Zatim skinite poklopac i pecite još 12–15 minuta. Tokom pečenja u poklopljenoj posudi većina pare ne može da izađe iz posude, zbog čega će hleb lepo narasti pre nego što se njegova kora isuši i stvrdne. Posle skidanja poklopca, hleb će se zbog direktne vrućine lepo ispeći i poprimiti zlatnosmeđu boju. Pre nego što isečete hleb bez mešenja, sačekajte da se ohladi toliko da bude bar topao.


Hleb koji je vaših ruku delo, zalužuje da na svojoj dobroj strani ima namaz koji ima samo vrhunske sastojke, najkvalitetnije filete mesa i ribe, isključivo biljne začine i ulčja i mnogo ljubavi koja se pakuje u svaku konzervu. Baš zbpg ovoga, potrošači u Evropi su Argetu označili kao br. 1 mesni i riblji namaz koji je uvek njihov prvi izbor. Da li je od danas i vaš?

ARGETA DAY 14487 s2 1.jpg
Promo