Rešili ste da obnovite kuhinju u svom domu i shvatate da je to ozbiljniji poduhvat nego što ste mislili. Treba napraviti mnogo odluka. Pored toga što ste usredsređeni na dizajn, estetiku, funkcionalnost radne površine i kuhinjskih delova, niste sigurni koju ugradnu ploču i rernu da odaberete. Predstavljamo vam funkcije savremenih kuhinjskih uređaja koje će u potpunosti odgovarati vašim potrebama, a ujedno će vam značajno olakšati i kupovinu.

Savršena ugradna rerna

Veća zapremina i optimizovan protok vazduha omogućuju da istovremeno pečete veliku količinu hrane na više nivoa istovremeno, dok su spoljašnje dimenzije nepromenjene. A kako? Postoje rerne koje umesto dva ili tri, imaju čak pet nivoa gde možete peći hranu, a zbog ujednačene cirkulacije toplote sve će biti podjednako dobro ispečeno. Upravo zbog velike površine unutar uređaja moći ćete da koristite posude za pečenje širine i do 46 centimetara.

Pametna distribucija vazduha ne samo da će se pobrinuti da se hrana ravnomerno peče, već neće doći do mešanja mirisa i ukusa. To znači da ćete moći istovremeno da pripremate picu i keks, a da se to neće primetiti, dok će vam za pripremu gozbe za vaše najmilije biti potrebno znatno manje vremena. Određene rerne nude više od 80 programa i recepata koje možete birati, pa se parametri kao što su vreme, temperatura i grejači, automatski podešavaju što je idealno za početnike.

Idealna ugradna ploča za kuvanje

Funkcija koja pojačava grejanje rezultira znatno kraćim vremenom zagrevanja, pa je potrebno svega pet do sedam minuta za ključanje dva litra vode. Uz automatsko prepoznavanje pozicijeposude, ploča po uključivanju prepoznaje poziciju posude nakon čega uključuje odgovarajuću zonu za kuvanje.

is645bg-ind (1).jpg
Promo 

Za one koji stalno kasne, funkcija koju će obožavati jeste održavanje toplote jela na konstantnoj temperaturi od 70 stepeni celzijusa sve dok ne dođe pravo vreme za serviranje. Na taj način hrana zadržava originalne ukuse i temperaturu sve dok ne bude poslužena. Dodatno, ako imate decu, uz ugradne ploče koje imaju funkciju zaključavanja i resetovanja parametara, vaša kuhinja će postati sigurna zona.

Upravo brend Gorenje nudi sjajne OptiBake ugradne rerne i ploče za kuvanje koje imaju sve navedene funkcije, ali i još mnogo toga. Recimo, kako svoje slobodno vreme ne biste trošili na čišćenje kuhinje već u druženju sa porodicom ili hobijima, Gorenje je svoje rerne obogatio i različitim programima samočišćenja – PyroClean, CataClean i AquaClean.

Dobro je znati i da Gorenje ugradna rerna nudi opciju StepBake koja omogućava potpunu kontrolu nad procesom pečenja. Jednostavno podesite parametre za svaki od željena dva ili tri koraka, a uređaj će obaviti sve ostalo umesto vas. Kad je reč o dodatnim funkcijama Gorenje ugradnih ploča, tu je AreaFlex koji dve zone za kuvanje povezuje u jednu čime se stvara velika površina za pripremu hrane u većim posudama.

gorenje_multilevel_baking_3.jpg
Promo 

Kako su istovremeno estetski dopadljivi i visoko funkcionalni, uređaji brenda Gorenje su pravi izbor za sve koji život žele da učine jednostavnijim i boljim. Više informacija o sjajnim proizvodima možete potražiti na rs.gorenje.com.

Izvor: Promo