Dehidracija, odnosno sušenje hrane jedan je od najboljih mogućih načina da se sačuva kvalitet sirovih proizvoda. Povrće, voće, začinsko bilje, hleb, testenine, kolačići, gljive, meso ili riba su namirnice koje ćete ovim procesom zadržati mnogo duže od njihovog uobičajenog roka trajanja. Sušenjem možete očuvati i njihove mnoge hranjive sastojke - vlakna, minerale i vitamine A, B, C - a hrana ostaje bezbedna za upotrebu.

Gorenje Dehidratator Slika 1.jpg
Promo 

                                                                                                                                                                                         Ovaj prirodan i jednostavan proces konzerviranja hrane će biti olakšan uz Gorenje dehidrator koji omogućava istovremeno sušenje različitih namirnica bez mešanja mirisa i aroma, na taj način štedeći vreme, novac i energiju.

Prednosti osušene hrane

Hrana u toku ovog procesa povećava prirodnu aromu i šećer. Na taj način ona je jača i slađa u odnosu na svežu. Pored toga, sve hranjive materije će biti sačuvane. Nećete imati potrebu da dodatno dodajete zaslađivače, a imaćete ukusan i zdrav obrok za vas i vašu porodicu.

Gorenje Dehidratator Slika 4.jpg
Promo 

Namirnice sačuvane na ovaj način imaju duži rok trajanja, od onih konzerviranih drugačije.

Kako radi aparat za dehidraciju

Funkcionalni aparat dehidrira hranu na pet posuda koje se lako slažu i koje nude opciju podešavanja visine u dva nivoa (na 2,8 ili 5 centimetara). Dovoljno je da operete, iseckate, postavite namirnice na tacnu, a aparat će vam ih, u zavisnosti od vaših odabranih komandi, pripremiti bez potrebe za asistencijom.

Gorenje Dehidratator Slika 3.jpg
Promo 

Nakon što ste završili sa korišćenjem uređaja, jednostavno i lako rastavite tacne i očistite ih. Ukoliko želite da sušite manje komade hrane, poput manjeg voća, kao što su borovnice, brusnice ili nežne latice lekovitog bilja koristite mrežni pleh. Temperaturu možete da podesite između 35 i 70 celzijusa, a tajmer se može koristiti za podešavanje vremena od 30 minuta do 19,5 sati.

Digitalne kontrole sa LED displejom i motor snage 380 vati pružaju odličnu i efikasnu kontrolu. Ukoliko želite da pratite celokupan proces, prozirni poklopac i posude omogućavaju da lako pratite postupak kako biste sprečili prekomerno ili nedovoljno sušenje.

Gorenje Dehidratator Slika 5.jpg
Promo 

Neka vaša kuhinja oživi uz mirise i arome pune ukusa i zdravlja, a dobijena na potpuno jednostavan i automatizovan način - brzo, kvalitetno i povoljno osušite omiljene namirnice. Gorenje Dehidrator će postati vaš saveznik u očuvanju prirodnih bogatstava namirnica, uz lako i jednostavno korišćenje koje će vas oduševiti nakon prve upotrebe.

Za više informacija posetite Hisense / Gorenje prodajne objekte širom Srbije ili Gorenje Srbija sajt i počastite sebe praktičnim aparatom znajući da ste odabrali najbolje za svoju porodicu.

Gorenje Dehidratator Slika 2.jpg
Promo 

Izvor: Promo