Mnogi ljudi uzimaju omega 3 kiseline iz ribljih proizvoda, kako bi imali za zdravo srce, ali stručnjaci kažu da to jedno s drugim ima jako malo veze.
Istraživanjem 100.000 ljudi ustanovili su kako nema dokaza da su takvi dodaci sprečili bolest srca, piše BBC.
Britanski stručnjaci kažu da kakvu-takvu koristi od uzimanja ovih masnih kiselina ima tek svaka hiljadita osoba. Ali, svakako preporučuju konzumaciju ribe kao deo zdrave ishrane.
Istraživanje se bavilo isključivo dodacima, a ne omega 3 masnim kiselinama direktno iz ribe. Naučnici kažu da bi ljudi trebali jesti ribu barem dvaput nedeljo, od čega bi jednom trebalo da konzumiraju masnu ribu poput lososa, tune ili skuše. Omega 3 masne kiseline dodaju se nekim vrstama mleka, jogurta i hleba.
Ostatak teksta pročitajte OVDE
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu
Jednostavan hleb od krompira
Kolač od hleba i jabuka sa kremom i suvim grožđem