Mnogi ljudi uzimaju omega 3 kiseline iz ribljih proizvoda, kako bi imali za zdravo srce, ali stručnjaci kažu da to jedno s drugim ima jako malo veze.
Istraživanjem 100.000 ljudi ustanovili su kako nema dokaza da su takvi dodaci sprečili bolest srca, piše BBC.
Britanski stručnjaci kažu da kakvu-takvu koristi od uzimanja ovih masnih kiselina ima tek svaka hiljadita osoba. Ali, svakako preporučuju konzumaciju ribe kao deo zdrave ishrane.
Istraživanje se bavilo isključivo dodacima, a ne omega 3 masnim kiselinama direktno iz ribe. Naučnici kažu da bi ljudi trebali jesti ribu barem dvaput nedeljo, od čega bi jednom trebalo da konzumiraju masnu ribu poput lososa, tune ili skuše. Omega 3 masne kiseline dodaju se nekim vrstama mleka, jogurta i hleba.
Ostatak teksta pročitajte OVDE
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus