Urma je veoma hranljiva i puna važnih mineralnih materija. Magnezijum je dobar za nerve, fosfor za jake kosti i kalcijum za zdrave zube. Lako svarljiva voćka reguliše krvnu sliku i brzo sakuplja energiju. Takođe deluje preventivno protiv nesanice.
Četiri voćke dnevno zadovoljiće dnevne potrebe za gvožđem. Zahvaljujući velikoj količini šećera koji sadrže mogu da se održe 3–6 meseci. Urme čuvajte u zatvorenoj posudi u frižideru, jer brzo primaju strane mirise.
Divnog su ukusa u kolačima, pecivu i voćnoj salati, a med urme je pravi delikates.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem