Ova prirodna i lekovita smesa u sebi krije sve blagodeti belog luka i crnog vina. Dobijena smesa može sprečiti mnoga oboljenja, da očisti krv, da ojača imuni sistem, da eliminiše loš holesterol, da poboljša kardiovaskularni sistem, da eliminiše višak soli iz tela, poveća izdržljivost, da energiju i da se uspešno izbori sa raznim infekcijama.

Crno vino i beli luk jačaju imuni sistem, čiste krv, eliminišu loš holesterol...
Foto: Shutterstock shutterstock_152133500

Sastojci:

12 čenova belog luka

500 ml crnog vina visokog kvaliteta

Priprema:

Očistite čenove belog luka i stavite ih u staklenu teglu, pa prelijte sa pola litra vina. Poželjno je da beli luk ne bude kineski, koga je sve više na tržištu, već domaći, koji se može kupiti na pijaci. Bolje je kupiti domaći jer kineski beli luk sadrži veće količine arsena, a ima i manje lekovito dejstvo. Zatvorite teglu i stavite je na tamno i hladno mesto da odstoji 2 sedmice, a svakog dana promućkajte teglu 2-3 puta. Zatim procedite smesu u posudu koja nije providna i koja ima poklopac. Pijte po 2-3 kašičice dnevno u toku mesec dana. Možete napraviti ovaj eliksir najmanje 2 puta godišnje.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: bonapeti.rs