Unos vitamina C u organizam je od velike važnosti za zdravlje.
Kako je od velikog značaja za naš imuni sistem, u organizam se mora uneti potrebna količina ovog vitamina.
Potrebno vam je citrusno voće – limun, pomorandža, limeta ili mandarina. Ogulite koru sa voćke i sušite je nekoliko dana. Voće naravno, pojedite.
Nakon tri dana, ukoliko kora puca pri savijanju, dovoljno je suva. Stavite je u blender ili je što sitnije izrendajte, kako biste dobili prah.
DobIjeni vitamin C u prahu možete dodavati u hranu, piće ili ga mešati sa medom. Najviše vitamina C koncentrisano je u samoj kori voćke.
Ukoliko konzumirate koru citrusnog voća u organizam ćete uneti mnogo više vitamina C, nego uzimanjem suplemenata. Svakodnevni unos napravljenog vitamina, zadovoljiće potrebnu dozu vitamina C.
Rok trajanja domaćeg vitamina u prahu je do tri meseca. Potrebno je čuvati ga na tamnom i suvom mestu.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem