Pored toga što se najčešće primenjuje kao začinska biljka, đumbir ima i snažna lekovita dejstva.
Uglavnom se koristi protiv mučnina i smirivanja simptoma iziritiranog želuca, a u trudnoći ublažava jutarnje mučnine.
Istraživanja su potvrdila da ova biljka ima i jako protivupalno dejstvo, a može se koristiti pri lečenju glavobolja i bolova usled artritisa.
U Kini se uglavnom koristi u kombinaciji sa braon šećerom za ublažavanje menstrualnih grčeva.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno