Jagode su odličan put do povećanja dnevnog unosa vitamina i antioksidanata.
Ove slatke i ukusne bobice prepune su osnovnih hranljivih sastojaka, uključujući vlakna, vitamin C, mangan, folate (vitamin B9) i kalijuma. Takođe, sadrže male količine bakra, gvožđa, magnezijuma, fosfora, selena i vitamina B6, K i E. Iako jagode sadrže šećere navode se kao hrana sa niskim glikemijskim indeksom jer neće odmah podići nivo šećera u krvi.
Dnevna doza jagoda može poboljšati zdravlje srca, mozga i varenja.
Mnoge studije sugerišu da redovno konzumiranje hrane sa visokim sadržajem vitamina C, poput jagoda, može da poboljša kardiovaskularno zdravlje.
Istraživači su analizirali podatke preko 121.700 žena i otkrili da je visok unos borovnica i jagoda povezan sa sporijom stopom opadanja pamćenja prenosi The List.
Češće konzumiranje ovog voća daće svakodnevno sve više blagodeti. Možete ih jesti u kombinaciji sa ovsenim pahuljicama kao dodatak zdravom doručku.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus