Danas se zna da ova mešavina zasigurno čuva zdravlje, daje krepkost, mladost i plodnost. Redovna upotreba jača imunitet i uspešno štititi organizam od virusa i bakterija. Istočni narodi med i cimet smatraju najblagotvornijim darom prirode i vekovima ih koriste za lečenje mnogih bolesti i psihičkih stanja.

Doziranje:

Artritis - jedan deo meda sa dva dela mlake vode. Dodati kafenu kašičicu cimetovog praha, napraviti masu i masirati bolne delove tela. Ujutru i uveče popiti šoljicu vruće vode sa dve kašičice meda i jednom kašičicom cimetovog praha. Ako se redovno pije, može se izlečiti čak i hronični artritis.

Gubitak kose - pakovanje od vrućeg maslinovog ulja, kašičice meda i kašičice cimetovog praha na teme glave. Držati 15 minuta, pa oprati kosu.

Protiv infekcije bešike - dve kašičice cimetovog praha i jednu kašičicu meda u čaši mlake vode.

Za bolje varenje - pre jela uzimati po dve kašike mešavine meda i cimeta kako bi se olakšalo varenje i najtežih jela!

Za dugovečnost - jednu kašiku cimeta i četiri kašike meda prokuvati u jednoj šolji vode. Podeliti na četiri dela i piti tokom dana (četiri puta dnevno).

Rak kostiju i stomaka - jedna velika kašika meda i jedna mala kašike cimeta, mesec dana tri puta dnevno.

Protiv holesterola - tri male kašike cimeta i dve velike kašike meda umešati u 4 dl čaja (najbolje je koristiti zeleni čaj). Piti tri puta na dan. Kod prvog uzimanja, za dva sata holesterol u krvi ce se smanji za deset posto, a nakon duže upotrebe moguće je postići potpuno izlečenje!

Prehlada - u jednu veliku kašiku mlakog meda umešati jednu četvrtinu male kašike cimeta. Uzimati tri puta dnevno tokom tri dana i prehlada će nestati. Na ovaj način se još i uspešno čiste sinusi i leči hronicni kašalj.

Srce, nervni sistem, čir na želucu, gasovi - redovno za doručak jesti hleb namazan mešavinom jednakih delova cimeta i meda.
Protiv umora - jednu polovinu velike kašike meda i jednu četvrtinu male kašike cimeta, umutiti u 2 dl vode. Piti ujutru na prazan stomak i popodne tokom sedam dana.

Bubuljice, lišajevi, ekcem i infekcija kože - lice redovno tretirati mešavinom jednakih delova meda i cimeta. Protiv akni umešati tri velike kašike meda i jednu malu kašiku cimeta. Nanositi na obolela mesta svako veče pre spavanja. Obično je potrebno dve nedelje da koža lica postane potpuno čista i zdrava.

Za mrsavljenje - pola kašičice cimeta preliti šoljom ključale vode, poklopiti i ostaviti da odstoji 30 minuta. Kad se ohladi, dodati kašiku meda. Pola šolje popiti pola sata pred spavanje, a drugu polovinu poklopiti i ostaviti u frižider. Ujutru, na prazan stomak, pola sata pre jela, popiti preostalu količinu napitka (ni slučajno ne podgrevati) – ili piti hladno ili ostaviti da se ugreje na sobnoj temperaturi. Ova mešavina ne dozvoljava masnoćama da se talože u organizmu.

Zadah - svako jutro ispirati grlo mlakom vodom u kojoj je umešana jedna kašika cimeta i jedna kašika meda.

Za popravljanje sluha - svako jutro i svako veče, uzimati mešavinu jednakih delova meda i cimeta.

Ujedi insekata - jedan deo meda, dva dela mlake vode i kašičica cimeta u prahu. Nežno utrljati preparat na mesto uboda. Bol ili svrab bi trebalo da se povuku u roku od 1-2 minuta.