Piće napravljeno po ovom receptu štiti od mnogih raznih hroničnih bolesti, kao i akutnih bakterijskih infekcija, a odlično je sredstvo i za lečenje kandide.
Koristio se u Evropi u srednjem veku, kad su vladale mnoge epidemije. Potpuno je prirodan, a tajna njegove moći krije se u kombinaciji sastojaka s jakim antibiotskim dejstvom.
Beli i crni luk u tandemu snažno deluju protiv bakterija i mikroorganizama, ren blagotvorno deluje na pluća i sinuse i čisti disajne puteve, đumbir deluje protivupalno, a ljuta paprika pospešuje cirkulaciju.
Pogledajte i Recept akademika Amosova za vitaminsku bombu
Evo kako se pravi ovo magično, prirodno sredstvo.
Sastojci:
700 ml organskog jabukovog sirćeta
četvrtina šolje sitno iseckanog belog luka
četvrtina šolje sitno iseckanog crnog luka
2 sveže ljute paprike (najljuće koje možete da nađete)
četvrtina šolje izrendanog svežeg đumbira
2 supene kašike izrendanog svežeg korena rena
2 supene kašike kurkume u prahu
Izmešajte u posudi sve sastojke osim sirćeta, a zatim ih prebacite u jednu veću staklenu teglu. Naspite sirće, promućkajte, dobro zatvorite i ostavite da stoji na tamnom mestu 14 dana.
Nakon ovog perioda otvorite teglu, promešajte i izgnječite sastojke, a zatim procedite kroz gazu. Dobro iscedite tako da sav sok izađe, a ostatak suve materije možete po želji koristiti za kuvanje.
Napitak je spreman za upotrebu, a najbolje je da ga držite u frižideru.
Pogledajte i Hrana za jačanje imuniteta
Počnite s jednom kafenom kašičicom dnevno, a za podizanje imuniteta dovoljno vam je da uzimate jednu supenu kašiku na dan. Ako se borite s ozbiljnijom bolešću ili infekcijom, uzimajte do 5-6 supenih kašika dnevno.
Napitak je veoma jak i ljut, zato nemojte da ga pijete na prazan stomak.
Pre upotrebe prirodnih lekova konsultujte svog lekara.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: telegraf.rs
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu
Šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu
Posni čokoladni kolač sa marmeladom
Kako da napravite potaž od bundeve