Italijanske bake su ovom prirodnom pastom rešavale upale u organizmu. Veoma je efikasna, a pravi se od kurkume, za koju se zna da ima protiv upalna dejstva, kao i od đumbira, za koji se zna da može smanjiti proizvodnju leukotriena koji podstiču upalu zglobova. Ova dva sastojka su osnovna, a dodavanjem bibera samo podstičete apsorpciju kukurmina u kurkumi, kao i kokosovim uljem koje će pomoći da osetite sve blagodeti ovog lekovitog začina. Med se koristi kao antioksidativno i antibakterijsko sredstvo.

  • Sastojci:
  • 4 kašike kurkume
  • 1 kašika đumbira
  • malo bibera
  • 1 kašika meda
  • 1 kašika kokosovog ulja
  • 10 kašika vode

Priprema:
U posudi pomešajte kurkumu, mleveni đumbir, biber, med, kokosovo ulje i vodu. Dobro sjedinite smesu, pa sipajte u sterilisanu teglu. Pije se tako što jednu kašičicu paste pomešate sa mlekom. Možete da čuvate u frižideru mesec dana.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE