Italijanske bake su ovom prirodnom pastom rešavale upale u organizmu. Veoma je efikasna, a pravi se od kurkume, za koju se zna da ima protiv upalna dejstva, kao i od đumbira, za koji se zna da može smanjiti proizvodnju leukotriena koji podstiču upalu zglobova. Ova dva sastojka su osnovna, a dodavanjem bibera samo podstičete apsorpciju kukurmina u kurkumi, kao i kokosovim uljem koje će pomoći da osetite sve blagodeti ovog lekovitog začina. Med se koristi kao antioksidativno i antibakterijsko sredstvo.
- Sastojci:
- 4 kašike kurkume
- 1 kašika đumbira
- malo bibera
- 1 kašika meda
- 1 kašika kokosovog ulja
- 10 kašika vode
Priprema:
U posudi pomešajte kurkumu, mleveni đumbir, biber, med, kokosovo ulje i vodu. Dobro sjedinite smesu, pa sipajte u sterilisanu teglu. Pije se tako što jednu kašičicu paste pomešate sa mlekom. Možete da čuvate u frižideru mesec dana.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem