Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrana kao lek

Hranljiva moć crvenih i zelenih algi

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Možete ih jesti kao salatu ili ih dodati jelu kao začin, a veoma je važno da ih ne izlažete dugotrajnoj termičkoj obradi.

Izvor: Profimedia/Shutterstock

Crvene i zelene alge sadrže toliku količinu joda da je dovoljno pojesti samo jedan gram da bi se obezbedile dnevne potrebe, a sadrže i nekoliko vitamina - karotin i vitamin C, kao i vitamin B12, koga nema u većini biljaka.

Alge su veoma efikasne kao pomoć organizmu kada osećamo zamor, kada prema stanju noktiju ili kose uvidimo da nam nedostaju određeni minerali u organizmu, a dobro će učiniti telu i u situacijama oporavka od većine bolesti.

Ove vodene biljke stimulišu i cirkulaciju krvi, a posebno je značajno naglasiti da imaju snažno antitoksično dejstvo.

Ako ste od onih koji često imaju problema sa alergijama, stručnjaci će vas posavetovati da u svakodnevnu ishranu uvedete alge zato što podstiču „čišćenje“ štetnih materija iz organizma, upravo zbog svog antitoksičnog dejstva.

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti