1. Kupus kuvajte u glavici u slanoj vodi oko 10 minuta. Odvojte 10-12 listova pa ih isperite i ocedite.

2. Beli luk i arpadžik oljuštite i naseckajte. Ostalo povrće očistite i sitno naseckajte.

3. Šnicle izlupajte tučkom za meso, prepolovite na pola i začinite. Na svako parče stavite po režanj pršute. Stavite po 2-3 lista kupusa jedan na drugi, na njih stavite šnicle s pršutom, smotajte i povežite kuhinjskim koncem.

4. Svitke i pripremljeno povrće dobro ispržite na puteru sa svih strana, dodajte kim, podlijte bujonom i kuvaje oko 45 minuta.


Sastojci:

1 manja glavica belog kupusa
2 čena belog luka
2 arpadžika
2 šargarepe
po 300 g celera i praziluka
4 ćureće šnicle (po 110 g)
suvi origano
8 režnjeva pršute
2 kašike putera
½ kašicice kima
400 ml bujona
so, biber

NAPOMENA: Umesto bujonom, jelo možete naliti i vodom i dodati začin od suvog povrća.