1. Natopite zemičku u vodu da omekša, a luk sitno naseckajte. Onda ga umesite s iscečenom zemičkom, mesom, jajima i prezlama pa smesu začinite solju i biberom. Ako je smesa prevlažna, dodajte još prezli.
2. Od smese oblikujte ćuftice, pržite ih na vrućem ulju oko 5 minuta, a potom ih izvadite na kuhinjski ubrus da se ocede. U masnoći od prženja izmešajte i prokuvajte med, vorčester i čili sos, onda vratite ćuftice pa ih zagrevajte u sosu na laganoj vatri oko 3 minuta. U svaku ćufticu na kraju zabodite čačkalicu sa po jednim čeri paradajzom.
Pikantne ćuftice sa čeri paradajzom
Potrebno je samo malo mašte da obično jelo izgleda raskošno.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus