1. Natopite zemičku u vodu da omekša, a luk sitno naseckajte. Onda ga umesite s iscečenom zemičkom, mesom, jajima i prezlama pa smesu začinite solju i biberom. Ako je smesa prevlažna, dodajte još prezli.

2. Od smese oblikujte ćuftice, pržite ih na vrućem ulju oko 5 minuta, a potom ih izvadite na kuhinjski ubrus da se ocede. U masnoći od prženja izmešajte i prokuvajte med, vorčester i čili sos, onda vratite ćuftice pa ih zagrevajte u sosu na laganoj vatri oko 3 minuta. U svaku ćufticu na kraju zabodite čačkalicu sa po jednim čeri paradajzom.


Sastojci:

1 suva zemička
1 manja glavica luka
4 kašike naseckanog peršuna
400 g mlevenog mesa
2 jajeta
oko 3 kašike prezli
3 kašike ulja
1 kašika meda
3 kašike vorčester sosa
2 kašike čili sosa
250 g čeri paradajza
so, biber