Rolat sa pečurkama i sirom je takođe i veoma dekorativan pa ga možete praviti za neke svečanosti, rođendane, pa čak i za slavu. Gosti neće ostati ravnodušni.

Za koru je potrebno: 

  • 150 g mleka
  • 150 g vode
  • 90 g margarina
  • 90 g mekog brašna
  • malo soli
  • 5 žumanaca
  • 5 belanaca
Pročitajte i: Rolovano pileće meso

Fil:

  • pola kilograma pečuraka
  • 1 pavlaka
  • 300 g sremskog sira
Pročitajte i: 6 recepata za pikantna jela sa šampinjonima

Priprema:

Mleko, vodu, margarin, brašno i so skuvati na pari kao krem dok se ne zgusne uz stalno mešanje. Kada se prohladi dodati žumanca i belanca umućena u čvrst sneg. Izliti u podmazan pleh i peći na 220 stepeni oko 20 do 25 minuta. Izvaditi i zamotati u vlažnu krpu.  Možete da ispečete manje rolate pa da pravite za svakog po jedan rolat.

Fil napraviti tako što ćete izdinstati pečurke na ulju. Dodajte zatim pavlaku i sremski sir.  Sve dobro sjedinite.

Izvadite rolat iz krpe i nafilujte ga. Dobićete preukusni obrok za celu porodicu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: stvarukusa.rs