Rolat sa pečurkama i sirom je takođe i veoma dekorativan pa ga možete praviti za neke svečanosti, rođendane, pa čak i za slavu. Gosti neće ostati ravnodušni.
Za koru je potrebno:
- 150 g mleka
- 150 g vode
- 90 g margarina
- 90 g mekog brašna
- malo soli
- 5 žumanaca
- 5 belanaca
Fil:
- pola kilograma pečuraka
- 1 pavlaka
- 300 g sremskog sira
Priprema:
Mleko, vodu, margarin, brašno i so skuvati na pari kao krem dok se ne zgusne uz stalno mešanje. Kada se prohladi dodati žumanca i belanca umućena u čvrst sneg. Izliti u podmazan pleh i peći na 220 stepeni oko 20 do 25 minuta. Izvaditi i zamotati u vlažnu krpu. Možete da ispečete manje rolate pa da pravite za svakog po jedan rolat.
Fil napraviti tako što ćete izdinstati pečurke na ulju. Dodajte zatim pavlaku i sremski sir. Sve dobro sjedinite.
Izvadite rolat iz krpe i nafilujte ga. Dobićete preukusni obrok za celu porodicu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus