Ovo jelo je omiljeni kafanski specijalitet, obožavaju ga svi, od dece do najvećih gurmana
Potrebno je:
- 1 kg dimljenih rebrara
- 300 g celera
- 2 kašike masti
- 2 kg krompira
- 200 g belog sira
- 200 g šargarepe
- 200 g tikvica
- 250 g crnog luka
- 200 g šampinjona
- biber po ukusu
- so po ukusu
- bosiljak svež po ukusu
Priprema
Rebarca bariti oko 15-20 minuta, zatim ih ocediti i premazati začinskim travama. Posoliti ako je potrebno.Vodu u kojoj su kuvana rebarca ostaviti za dolivanje.
Krompir dobro oprati i neoljušten naseći na kriške i pomešati sa povrćem koje smo isekli na listiće ili kocke po želji.
Sve začiniti i staviti u pleh za pečenje zamašćen svinjskom mašću. Na vrh staviti rebarca i peći u rerni na 180 stepeni oko 30 min.
Krompir i povrće isto začiniti začinskim biljem i tokom pečenja povremeno prelivati vodom koju smo ostavili od barenja rebaraca.
Peći oko sat vremena, odnosno dok rebarca i krompir ne omekšaju.
Uz dobro vino, prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: juznasrbija.info