Ovo jelo je omiljeni kafanski specijalitet, obožavaju ga svi, od dece do najvećih gurmana

Potrebno je:

  • 1 kg dimljenih rebrara
  • 300 g celera
  • 2 kašike masti
  • 2 kg krompira
  • 200 g belog sira
  • 200 g šargarepe
  • 200 g tikvica
  • 250 g crnog luka
  • 200 g šampinjona
  • biber po ukusu
  • so po ukusu
  • bosiljak svež po ukusu

Priprema

Rebarca bariti oko 15-20 minuta, zatim ih ocediti i premazati začinskim travama. Posoliti ako je potrebno.Vodu u kojoj su kuvana rebarca ostaviti za dolivanje.

Krompir dobro oprati i neoljušten naseći na kriške i pomešati sa povrćem koje smo isekli na listiće ili kocke po želji.

Sve začiniti i staviti u pleh za pečenje zamašćen svinjskom mašću. Na vrh staviti rebarca i peći u rerni na 180 stepeni oko 30 min.

Krompir i povrće isto začiniti začinskim biljem i tokom pečenja povremeno prelivati vodom koju smo ostavili od barenja rebaraca.

Peći oko sat vremena, odnosno dok rebarca i krompir ne omekšaju.

Uz dobro vino, prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: juznasrbija.info