Odličan izbor za ručak ukoliko imate goste, brzo se sprema, a veoma je ukusna.
Sastojci:
- 1 kg mešanog mlevenog mesa
- so
- vegeta
- biber
- peršun
- 2 kašike prezli
- za nadev
- 7 kuvanih jaja
Priprema
1. U mleveno meso dodamo 2 kašike prezli. Dobro izmešamo. Na aluminijsku foliju razvaljamo meso i složimo na njega kuvana jaja.
2. Pažljivo umotamo jaja sa mesom i pripazimo da nema "pukotina" da se kod pečenja ne bi "rascvetalo"
3. Tada još zamotamo u foliju i stavimo na pleh od pećnice. Nije potrebno stavljati ulje, jer se u foliji pečenjem skupi masnoće.
4. Pečemo na 185°C oko sat vremena pa onda izvadimo rolat, nožem rasečemo foliju i pomerimo je sa mesa. Vratimo je još na 20-ak minuta u pećnicu dok ne porumeni.
Posluživanje
Uz ovo ide sve: testenina, krompir, pirinač, njoke, mlinci, neki umak i naravno salata.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: slatki-grijeh2.blogspot.com
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem