Tradicionalno srpsko jelo kačamak vole mnogi. Ovakav ćete obožavati.

Sastojci za posni zlatiborski kačamak:

  • 200 g belog kukuruznog brašna
  • 100 g heljdinog brašna
  • 2 veze samoniklog zelja
  • 150 g spanaća
  • kašičica začina
  • kašika marinade (beli luk i peršun u ulju)
  • kašičica svežeg vlašca (ili suvog ako nema svežeg)
  • so
  • biber
  • ulje

Postan zlatiborski kačamak se priprema na sledeći način:

Sitno iseckajte zelje i spanać, pa nakratko prodinstajte na ulju.

Dodajte začine, dve čaše vode i so.

Zatim kuvajte nekoliko minuta.

Dodajte kukuruzno i heljdino brašno i ukuvajte kačamak.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: posnajela.rs