Tradicionalno srpsko jelo kačamak vole mnogi. Ovakav ćete obožavati.
Sastojci za posni zlatiborski kačamak:
- 200 g belog kukuruznog brašna
- 100 g heljdinog brašna
- 2 veze samoniklog zelja
- 150 g spanaća
- kašičica začina
- kašika marinade (beli luk i peršun u ulju)
- kašičica svežeg vlašca (ili suvog ako nema svežeg)
- so
- biber
- ulje
Postan zlatiborski kačamak se priprema na sledeći način:
Sitno iseckajte zelje i spanać, pa nakratko prodinstajte na ulju.
Dodajte začine, dve čaše vode i so.
Zatim kuvajte nekoliko minuta.
Dodajte kukuruzno i heljdino brašno i ukuvajte kačamak.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: posnajela.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus