Kombinacija slatkog krompira, luka, jaja i slanine ulepšaće vam jutro.
Sastojci:
- 2 slatka krompira
- 4 kriške slanine
- 1 crni luk, seckan na kockice
- 4 čena belog luka, izgnječen
- so i crni biber
- 4 jaja
Priprema:
Zagrejte rernu na 250°C. Izbockajte neoguljeni slatki krompir sa nožem nekoliko puta, a zatim stavite direktno u rernu. Pecite 40-45 minuta dok ne omekša.
Izvadite krompire iz rerne i ostavite da se ohlade. U velikom tiganju propržite slaninu, da bude hrskava.
Izvadite slaninu iz tiganja i ubacite u isti tiganj crni i beli luk da se dinsta oko 5-7 minuta, ili dok luk ne postane kristalan. Kada se slanina ohladi, isecite je na sitne komade.
Kada se slatki krompir ohladi, isecite ga uzdužno, a potom izvadite sredinu. Iskoristite sredinu slatkog krompira tako što ćete ga prodinstati u tiganju sa crnim i belim lukom, a toj mešavini dodajte so, biber i pola količine iseckane slanine.
Izdubljene krompire stavite na pleh obložen papirom za pečenje. U udubljenje svake polovine krompira sipajte po jedno jaje. Na jaje pospite slaninu koja je preostala.
Pecite oko 15 minuta ili dok ne procenite da je jaje spremno za jelo po vašem ukusu. Prijatno.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: totallywellness.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus