Super ukusan ručak spreman veoma brzo.
Sastojci:
- 2 pileća bataka sa karabatacima
- kašičica đumbira
- 2 dl pavlake
- 2 kašike brašna
- limun
- glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- mirođija
Priprema:
1. Luk isecite, razdvojte batake od karabataka. Svako parče mesa zasecite na nekoliko mesta, posolite i pobiberite, pa pržite u tiganju na zagrejanom ulju.
2. U drugom tiganju upržite crni luk. Kad omekša, dodajte sitno isečen beli luk, đumbir, limunov sok i mirođiju.
3. Nalijte 200 mililitara vode i posolite. Kada bataci porumene, u tiganj nalijte vodu i ostavite da se dinstaju. Pavlaku stavite u veći dublji sud, pa dodajte brašno i mešajte žicom za mućenje.
4. Smesu dodajte u tiganj sa lukom i po potrebi dolijte vode, da sos postane dovoljno gust. Gotov sos dodajte u tiganj sa mesom. Poklopite, promešajte i kuvajte još pet minuta. Na činiju za serviranje stavite prethodno obaren pirinač, pa ga prelijte pilećim batacima i sosom od đumbira.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus