Super ukusan ručak spreman veoma brzo.

Sastojci:

  • 2 pileća bataka sa karabatacima
  • kašičica đumbira
  • 2 dl pavlake
  • 2 kašike brašna
  • limun
  • glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • mirođija

Priprema:

1. Luk isecite, razdvojte batake od karabataka. Svako parče mesa zasecite na nekoliko mesta, posolite i pobiberite, pa pržite u tiganju na zagrejanom ulju.

2. U drugom tiganju upržite crni luk. Kad omekša, dodajte sitno isečen beli luk, đumbir, limunov sok i mirođiju.

3. Nalijte 200 mililitara vode i posolite. Kada bataci porumene, u tiganj nalijte vodu i ostavite da se dinstaju. Pavlaku stavite u veći dublji sud, pa dodajte brašno i mešajte žicom za mućenje.

4. Smesu dodajte u tiganj sa lukom i po potrebi dolijte vode, da sos postane dovoljno gust. Gotov sos dodajte u tiganj sa mesom. Poklopite, promešajte i kuvajte još pet minuta. Na činiju za serviranje stavite prethodno obaren pirinač, pa ga prelijte pilećim batacima i sosom od đumbira.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: alo.rs