Odlična ideja za pravi porodični ručak.
Sastojci
- 500 g boranije
- glavica crnog luka
- 2 jaja
- kašičica soli i začina
- 1 jogurt
- malo ulja
Kako pripremiti
Crni luk isecite na sitno i izdinstajte na malo ulja da se zastakli. Dodajte isečenu boraniju, posolite dodajte začine i malo sve zajedno dinstajte. Dolijte vode da prekrije boraniju, smanjite vatru i ostavite da se kuva 45 minuta na srednjoj temperaturi.
Skuvanu boraniju sklonite sa vatre. Izvadite rešetkastom kašikom i sipajte u keramičku posudu u kojoj ćete peći. Posebno umutite jaja viljuškom dodajte jogurt i malo bujona u kojem se kuvala boranija, (jedna kutlača) posolite i prelijte breko boranije.
Protresite da se smesa od jogurta ravnomerno rasporedi. Stavite u zagrejanu rernu i i zapecite na temperaturi od 200 stepeni 15-20 minuta. I poslužite... Prijatno.
Izvor:recepti.zena.blic.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus