Odlična ideja za pravi porodični ručak.
Sastojci
- 500 g boranije
- glavica crnog luka
- 2 jaja
- kašičica soli i začina
- 1 jogurt
- malo ulja
Kako pripremiti
Crni luk isecite na sitno i izdinstajte na malo ulja da se zastakli. Dodajte isečenu boraniju, posolite dodajte začine i malo sve zajedno dinstajte. Dolijte vode da prekrije boraniju, smanjite vatru i ostavite da se kuva 45 minuta na srednjoj temperaturi.
Skuvanu boraniju sklonite sa vatre. Izvadite rešetkastom kašikom i sipajte u keramičku posudu u kojoj ćete peći. Posebno umutite jaja viljuškom dodajte jogurt i malo bujona u kojem se kuvala boranija, (jedna kutlača) posolite i prelijte breko boranije.
Protresite da se smesa od jogurta ravnomerno rasporedi. Stavite u zagrejanu rernu i i zapecite na temperaturi od 200 stepeni 15-20 minuta. I poslužite... Prijatno.
Izvor:recepti.zena.blic.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem