Obično se jede za doručak, poslužen sa hlebom!
Sastojci:
1 crni luk
3 paradajz
3 paprike
1 ljuta papričica
peršun, nana po ukusu
4 jaja
ulje 2 dl
so po ukusu
Priprema:
U dubokom i širokom tiganju ugrejte ulje i kašiku maslaca. Dodajte glavicu luka, naseckanu na sitno, i prodinstajte ga nekoliko minuta dok ne omekša. Kad je luk malo omekšao dodajte papriku, nju zajedno propržite sa lukom. Kad i paprika omekša dodajte paradajz nasečen na kockice i sve zajedno dinstajte. Dodajte peršun, nanu i na umerenoj vatri ostavite jelo dok ne ispari tečnost. Kašikom napravite udubljenja u smesi (napravite mesta za jaja) i dodajte jaja da se isprže. Ovo jelo se jede iz tiganja sa hlebom (topka se).
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Blic/Žena
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus