Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brz i jednostavan doručak sa zanimljivim imenom - turski menemen ili niška prženija

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Brz i jednostavan doručak sa zanimljivim imenom - turski menemen ili niška prženija

 Izvor: Foto. Shutterstock

Obično se jede za doručak, poslužen sa hlebom!

Sastojci:  

1 crni luk

3 paradajz

3 paprike

1 ljuta papričica

peršun, nana po ukusu

4 jaja

ulje 2 dl

so po ukusu

Priprema:

U dubokom i širokom tiganju ugrejte ulje i kašiku maslaca. Dodajte glavicu luka, naseckanu na sitno, i prodinstajte ga nekoliko minuta dok ne omekša. Kad je luk malo omekšao dodajte papriku, nju zajedno propržite sa lukom. Kad i paprika omekša dodajte paradajz nasečen na kockice i sve zajedno dinstajte. Dodajte peršun, nanu i na umerenoj vatri ostavite jelo dok ne ispari tečnost. Kašikom napravite udubljenja u smesi (napravite mesta za jaja) i dodajte jaja da se isprže. Ovo jelo se jede iz tiganja sa hlebom (topka se).

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Blic/Žena

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti