Ako volite italijansku kuhinju i u potrazi ste za brzim ručkom – naišli ste na idealan recept!

Počastite se i vi ovim jednostavnim jelom čija priprema traje samo 40-ak minuta.

Sastojci:

2 čena belog luka

sveži bosiljak

maslinovo ulje

400 g pelata

300 g pilećih prsa

100 g brašna

2 velika jaja

100 g prezli

30 g parmezana

150 g špageta

Priprema:

Očistite beli luk i naseckajte ga. Skinite listove bosiljka, a peteljke sitno naseckajte. U tiganju zagrejte malo ulja, dodajte beli luk i peteljke bosiljka. Mešajte dva minuta, dok beli luk ne poprimi zlatnu boju. Dodajte pelat u tiganj i zgnječite ga varjačom. U konzervu pelata ulijte vodu i prelijte u tiganj. Začinite i pustite da se krčka pola sata, dok ne postane gusto. Pileća prsa istucite na debljinu od 5 milimetara. Pripremite tri male posudice. U prvoj izmutite dva jaja, u drugu dodajte brašno, a u treću prezle i parmezan. Piletinu prvo umočite u brašno, potom u jaja, a na kraju u smesu parmezana i prezli. U drugom tiganju zagrejte maslinovo ulje i pecite piletinu 3–4 minuta sa svake strane. Skuvajte špagete prema uputstvima na pakovanju, procedite ih i ubacite u sos od paradajza. Po potrebi u sos dodajte i malo vode od kuvanja. Servirajte piletinu sa špagetama i listovima bosiljka.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: gastro.24sata.hr