Jednostavan recept za piletinu koji će razveseliti svačija nepca.
Sastojci:
450 g pilećih grudi (bez kostiju)
100 g brašna
2 limuna
2 kašičice ekstra devičanskog maslinovog ulja
100 ml pileće supe
2 kašičice putera
2 belog luka
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
sveži peršun
Priprema:
Zagrejte rernu na 200°C. U činiji pomešajte brašno, so, biber i koricu jednog limuna. Ubacite u tu činiju pileće grudi isečene na šnicle i okrećite ih dok im površina ne bude prekrivena u potpunosti mešavinom brašna i začina. Isecite jedan limun na kriške.
U većem tiganju i na umerenoj temperaturi zagrejte maslinovo ulje. Dodajte piletinu i pržite oko pet minuta dok jedna strana ne dobije zlatno-smeđu boju.
Okrenite pileća prsa, prelijte pilećom supom, puterom, belim lukom i kriškama limuna. Stavite piletinu u rernu i pecite još 10 do 15 minuta.
Poslužite piletinu sa sosom iz tiganja i po želji dodajte malo naseckanog peršuna.
Prijatno!
Izvor:zadovoljna.hr
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem