Jednostavan recept za piletinu koji će razveseliti svačija nepca.

Sastojci:

450 g pilećih grudi (bez kostiju)

100 g brašna

2 limuna

2 kašičice ekstra devičanskog maslinovog ulja

100 ml pileće supe

2 kašičice putera

2 belog luka

1 kašičica soli

1 kašičica bibera

sveži peršun

Priprema:

Zagrejte rernu na 200°C. U činiji pomešajte brašno, so, biber i koricu jednog limuna. Ubacite u tu činiju pileće grudi isečene na šnicle i okrećite ih dok im površina ne bude prekrivena u potpunosti mešavinom brašna i začina. Isecite jedan limun na kriške.

U većem tiganju i na umerenoj temperaturi zagrejte maslinovo ulje. Dodajte piletinu i pržite oko pet minuta dok jedna strana ne dobije zlatno-smeđu boju.

Okrenite pileća prsa, prelijte pilećom supom, puterom, belim lukom i kriškama limuna. Stavite piletinu u rernu i pecite još 10 do 15 minuta.

Poslužite piletinu sa sosom iz tiganja i po želji dodajte malo naseckanog peršuna.

Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor:zadovoljna.hr