Iskoristite poslednje sezonsko povrće kako biste napravili neodoljivu lazanju.

Sastojci:

300 g testa za lazanje

1 glavica luka

3 čena belog luka

3 tikvice

1 patlidžan

200 g pelata

200 g mocarele

400 g rikote

50 g parmezana

bosiljak

timijan

peršun

so

biber

Priprema:

Nauljite vatrostalnu posudu. Na maslinovom ulju prodinstajte crni i beli luk, pa dodajte patlidžan i tikvicu izrezane na kockice. Zalijte pelatom i dodajte začine. Kuvajte nekoliko minuta. Na dno posude za pečenje stavite malo umaka, a zatim dno prekrijte listovima testa. Dodajte dinstano povrće, mocarelu i rikotu koju ste prethodno začinili solju i biberom. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke. Na kraju pospite ostatkom mocarele i parmezanom. Pecite oko pola sata.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gastro.24sata.hr