Iskoristite poslednje sezonsko povrće kako biste napravili neodoljivu lazanju.
Sastojci:
300 g testa za lazanje
1 glavica luka
3 čena belog luka
3 tikvice
1 patlidžan
200 g pelata
200 g mocarele
400 g rikote
50 g parmezana
bosiljak
timijan
peršun
so
biber
Priprema:
Nauljite vatrostalnu posudu. Na maslinovom ulju prodinstajte crni i beli luk, pa dodajte patlidžan i tikvicu izrezane na kockice. Zalijte pelatom i dodajte začine. Kuvajte nekoliko minuta. Na dno posude za pečenje stavite malo umaka, a zatim dno prekrijte listovima testa. Dodajte dinstano povrće, mocarelu i rikotu koju ste prethodno začinili solju i biberom. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke. Na kraju pospite ostatkom mocarele i parmezanom. Pecite oko pola sata.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus