Kubanski sendvič poznatiji kao medianoche (naziv je dobio zbog toga što se jede noću) svoju je popularnost doživeo kada je s Kube došao na Floridu u obliku pečene svinjetine, šunke, kiselih krastavaca, senfa i švajcarskog sira između dve šnite hrskavog hleba.

Sastojci:

2 šnita šunke

4 tanka komada pečene svinjetine

1 baget

2 kašičice senfa

2 tanke šnite sira

1 kiseli krastavac

maslac

Priprema:

Šunku, pečenu svinjetinu i sir narezati na tanke komade. Veći kiseli krastavac isto narezati na tanke komade. Hleb prerezati na pola, pa ga podeliti u više manjih delova. Unutrašnju stranu hleba premazati maslacem i lagano tostirati. Skloniti iz tiganja. Na donji deo hleba staviti šunku, svinjetinu, sir i krastavce. Premazati gornju polovinu hleba senfom i preklopiti. Maslacem premazati gornji i donji deo sendviča, pa peći na vrućem tiganju dok ne postane hrskav s obe strane. Sendvič prekriti nečim težim dok se peče. Poslužiti vruće.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: gastro.24sata.hr