Kubanski sendvič poznatiji kao medianoche (naziv je dobio zbog toga što se jede noću) svoju je popularnost doživeo kada je s Kube došao na Floridu u obliku pečene svinjetine, šunke, kiselih krastavaca, senfa i švajcarskog sira između dve šnite hrskavog hleba.
Sastojci:
2 šnita šunke
4 tanka komada pečene svinjetine
1 baget
2 kašičice senfa
2 tanke šnite sira
1 kiseli krastavac
maslac
Priprema:
Šunku, pečenu svinjetinu i sir narezati na tanke komade. Veći kiseli krastavac isto narezati na tanke komade. Hleb prerezati na pola, pa ga podeliti u više manjih delova. Unutrašnju stranu hleba premazati maslacem i lagano tostirati. Skloniti iz tiganja. Na donji deo hleba staviti šunku, svinjetinu, sir i krastavce. Premazati gornju polovinu hleba senfom i preklopiti. Maslacem premazati gornji i donji deo sendviča, pa peći na vrućem tiganju dok ne postane hrskav s obe strane. Sendvič prekriti nečim težim dok se peče. Poslužiti vruće.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus