Čak iako ne volite da isprobavate neobične kombinacije ukusa, ovaj sendvič će vas prijatno iznenaditi.

Sastojci:

1/4 šoljice maslinovog ulja

2 čena belog luka

kašičica soli

prstohvat sveže mlevenog bibera

srednja glavica karfiola, izrezanog na kriške debljine oko 1.5 cm

1/2 šoljice grožđica

1/4 šoljice belog vina

1/4 šoljice pistaća

8 kriški hleba

100 g sira

2 kašike naseckanog peršuna

Priprema:

Zagrejte rernu na 180°C. Pleh obložite papirom za pečenje. U činiji pomešajte ulje, sitno narezani beli luk, so i biber. Dodajte kriške karfiola i sve dobro izmešajte. Karfiol posložite na pripremljeni pleh. Pecite 25 minuta, zatim ih okrenite i pecite još 10 do 20 minuta, dok ne omekša. Dok se karfiol hladi, u malu posudu stavite grožđice i vino i pustite da odstoje oko 10 minuta. Ocedite. Na tiganju tostirajte pistaće. Kada se malo ohlade, grubo ih narežite. Na pleh posložite kriške hleba, zatim preko stavite kariol, pospite pistaćima i grožđicama i na vrh stavite sir. Pecite dok se sir ne otopi, od 7 do 10 minuta. Kade je gotovo pospite sveže iseckanim peršunom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: gastro.24.sata.hr