Čak iako ne volite da isprobavate neobične kombinacije ukusa, ovaj sendvič će vas prijatno iznenaditi.
Sastojci:
1/4 šoljice maslinovog ulja
2 čena belog luka
kašičica soli
prstohvat sveže mlevenog bibera
srednja glavica karfiola, izrezanog na kriške debljine oko 1.5 cm
1/2 šoljice grožđica
1/4 šoljice belog vina
1/4 šoljice pistaća
8 kriški hleba
100 g sira
2 kašike naseckanog peršuna
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. Pleh obložite papirom za pečenje. U činiji pomešajte ulje, sitno narezani beli luk, so i biber. Dodajte kriške karfiola i sve dobro izmešajte. Karfiol posložite na pripremljeni pleh. Pecite 25 minuta, zatim ih okrenite i pecite još 10 do 20 minuta, dok ne omekša. Dok se karfiol hladi, u malu posudu stavite grožđice i vino i pustite da odstoje oko 10 minuta. Ocedite. Na tiganju tostirajte pistaće. Kada se malo ohlade, grubo ih narežite. Na pleh posložite kriške hleba, zatim preko stavite kariol, pospite pistaćima i grožđicama i na vrh stavite sir. Pecite dok se sir ne otopi, od 7 do 10 minuta. Kade je gotovo pospite sveže iseckanim peršunom.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem