Poslužite ih same, uz umak od svežeg sira, jogurta i začinskog bilja.

Sastojci:

500 g bundeve

500 g batata (sladak krompir)

300 g jabuke

100 g pančete

2 jaja

2 kašike krompirovog skroba

2 kašike brašna bez glutena

1 kašičica mlevene slatke paprike

1 kašičica suvog biljnog začina

2 kašičice dalmatinskog začina

8-10 listova suve žalfije

peršun

so i biber

pirinčano brašno/dodatno brašno

Priprema:

Bundevu, batat, i jabuku grubo izrendajte. Rukama lagano iscedite višak vode koju puste, te smesu prebacite u drugu posudu. Dodajte jaja i dobro promešajte. Dodajte krompirov skrob i brašno, pančetu narezanu na kockice, kao i začine: so, biber, suvi bijni začin, slatku papriku, dalmatinski miks začina i listove suve žalfije koju ste izmrvili na što sitnije. Na kraju, dodajte i sitno naseckani peršun, te sve dobro promešajte u jednoličnu smesu. Rukama formirajte manje uštipke, pa svaki uvaljajte u grubo pirinčano brašno pre pečenja. Pecite ih na dobro zagrejanom kokosovom ulju, na laganoj vatri dok ne poprime zlatnu boju s obe strane. Dok se peku, uštipke možete lagano pritisnuti špatulom kako bi bili pljosnatiji. Kada se ispeku, stavite ih na ubrus kako bi se višak ulja ocedio.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gastro.24sata.hr