Poslužite ih same, uz umak od svežeg sira, jogurta i začinskog bilja.
Sastojci:
500 g bundeve
500 g batata (sladak krompir)
300 g jabuke
100 g pančete
2 jaja
2 kašike krompirovog skroba
2 kašike brašna bez glutena
1 kašičica mlevene slatke paprike
1 kašičica suvog biljnog začina
2 kašičice dalmatinskog začina
8-10 listova suve žalfije
peršun
so i biber
pirinčano brašno/dodatno brašno
Priprema:
Bundevu, batat, i jabuku grubo izrendajte. Rukama lagano iscedite višak vode koju puste, te smesu prebacite u drugu posudu. Dodajte jaja i dobro promešajte. Dodajte krompirov skrob i brašno, pančetu narezanu na kockice, kao i začine: so, biber, suvi bijni začin, slatku papriku, dalmatinski miks začina i listove suve žalfije koju ste izmrvili na što sitnije. Na kraju, dodajte i sitno naseckani peršun, te sve dobro promešajte u jednoličnu smesu. Rukama formirajte manje uštipke, pa svaki uvaljajte u grubo pirinčano brašno pre pečenja. Pecite ih na dobro zagrejanom kokosovom ulju, na laganoj vatri dok ne poprime zlatnu boju s obe strane. Dok se peku, uštipke možete lagano pritisnuti špatulom kako bi bili pljosnatiji. Kada se ispeku, stavite ih na ubrus kako bi se višak ulja ocedio.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus