Poslužite ih same, uz umak od svežeg sira, jogurta i začinskog bilja.
Sastojci:
500 g bundeve
500 g batata (sladak krompir)
300 g jabuke
100 g pančete
2 jaja
2 kašike krompirovog skroba
2 kašike brašna bez glutena
1 kašičica mlevene slatke paprike
1 kašičica suvog biljnog začina
2 kašičice dalmatinskog začina
8-10 listova suve žalfije
peršun
so i biber
pirinčano brašno/dodatno brašno
Priprema:
Bundevu, batat, i jabuku grubo izrendajte. Rukama lagano iscedite višak vode koju puste, te smesu prebacite u drugu posudu. Dodajte jaja i dobro promešajte. Dodajte krompirov skrob i brašno, pančetu narezanu na kockice, kao i začine: so, biber, suvi bijni začin, slatku papriku, dalmatinski miks začina i listove suve žalfije koju ste izmrvili na što sitnije. Na kraju, dodajte i sitno naseckani peršun, te sve dobro promešajte u jednoličnu smesu. Rukama formirajte manje uštipke, pa svaki uvaljajte u grubo pirinčano brašno pre pečenja. Pecite ih na dobro zagrejanom kokosovom ulju, na laganoj vatri dok ne poprime zlatnu boju s obe strane. Dok se peku, uštipke možete lagano pritisnuti špatulom kako bi bili pljosnatiji. Kada se ispeku, stavite ih na ubrus kako bi se višak ulja ocedio.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom