Ukusno i zanimljivo jelo...

Sastojci:

600 g belog pilećeg mesa

80 g kisele pavlake sa 40%mm

150 g pica kačkavalja

40 g rendanog parmezana

70 g dimljene mesnate slanine

3 kašike prezli

1 jaje

vezica svežeg peršuna

so, biber i mešavina suvog začina po ukusu

Priprema:

Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje. Kačkavalj izrendati na krupno rende, a slaninu sitno naseckati. Sjediniti meso, kačkavalj, parmezan, slaninu, pavlaku, prezle, jaje, seckani peršun i začine. Sve lepo sjediniti (najbolje rukama) u finu kompaktnu masu. Ostaviti da u frižideru odstoji 60 minuta. Posle tog vremena, rukama kidati testo i formirati ćevape željene veličine. Ređati ih na pleh obložen papirom za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20-tak minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: moje-grne.com