Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ručak za pamćenje: Italijanska piletina

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Ručak za pamćenje: Italijanska piletina

 Izvor: Foto: Shutterstock

Uz ovo meso možete da poslužite povrće kao prilog.

Sastojci:

1/2 kg belog pilećeg mesa

3 kašike maslinovog ulja

4 čena sitno seckanog belog luka

1 glavica sitno seckanog crnog luka

2 sveža isečena i očišćena paradajza

origano

bosiljak

so

biber po ukusu

sir mocarela

Priprema:

Filete belog mesa ispeći na jednoj kašiki maslinovog ulja po 5 minuta sa obe strane tako da porumene. Izvaditi ih i ostaviti na toplom. U isti tiganj dodati dve kašike ulja i popržiti beli i crni luk, dodati paradajz i začine, pa sve dinstati oko 15 minuta. Meso poređati u vatrostalnu činiju, preliti sa sosom od paradajza, prekriti listovima sira i zapeći u rerni tako da se sir istopi.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti