Krompir je jedna od najomiljenijih namirnica na svetu. Volimo ih pečene, kuvane, pržene... Recepata je nebrojeno, a ovaj je jedan od zanimljivijih.
Sastojci:
8 kašika maslaca
1 kg krompira
1 kašika maslinovog ulja
4 čena belog luka
2 limuna
1 kašičica soli
2 kašike naseckanih svežih listova origana
Priprema:
Zagrejati rernu na 200°C. Otopiti maslac u većoj posudi. Oguliti i narezati krompir veličine 2,5 cm. Krompir dodati u otopljeni maslac, dodati maslinovo ulje i dobro pomešati da se sastojci sjedine. Usitniti beli luk i pomešati ga s 1/4 šoljice limunovog soka. Sve to dodati u krompir, posoliti i dobro pomešati. Višak tečnosti ocediti. Krompir prebaciti u lim za pečenje obložen pek papirom. Krompir rasporediti u jednom sloju. Peći dok krompir ne postane zlatno-smeđe boje (35-45 minuta). U međuvremenu naseckati origano i kad je krompir gotov, posuti origanom i lagano promešati.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem