Krompir je jedna od najomiljenijih namirnica na svetu. Volimo ih pečene, kuvane, pržene... Recepata je nebrojeno, a ovaj je jedan od zanimljivijih.

Sastojci:

8 kašika maslaca

1 kg krompira

1 kašika maslinovog ulja

4 čena belog luka

2 limuna

1 kašičica soli

2 kašike naseckanih svežih listova origana

Priprema:

Zagrejati rernu na 200°C. Otopiti maslac u većoj posudi. Oguliti i narezati krompir veličine 2,5 cm. Krompir dodati u otopljeni maslac, dodati maslinovo ulje i dobro pomešati da se sastojci sjedine. Usitniti beli luk i pomešati ga s 1/4 šoljice limunovog soka. Sve to dodati u krompir, posoliti i dobro pomešati. Višak tečnosti ocediti. Krompir prebaciti u lim za pečenje obložen pek papirom. Krompir rasporediti u jednom sloju. Peći dok krompir ne postane zlatno-smeđe boje (35-45 minuta). U međuvremenu naseckati origano i kad je krompir gotov, posuti origanom i lagano promešati.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gastro.24sata.hr