Ručak za pamćenje.
Potrebno je:
150 g spanaća
glavica crnog luka
kašika maslaca
čen belog luka
so, biber
4 fileta punjenih prsa
75 g feta sira
50 g brašna
jaje
50 g brašna za pohovanje
3 kasike ulja
Priprema:
Spanać očistiti, oprati i ostaviti da se ocedi. Očistiti crni i beli luk, iseckati ga i izdinstati na maslacu. Dodati spanać pa ga dinstati na luku oko 10 minuta. Dinstati sve dok tečnost ne ispari. Posoliti i pobiberiti, a meso oprati i prosušiti pa uzduž zaseći džep. Sir iseći na kockice, pa ga dodati u spanać. Filete puniti dobijenom smesom od spanaća i feta sira, a na kraju ih zatvoriti pomoću drvenih štapića ili čačkalica.
Rernu zagrejati na 200 stepeni. Meso prvo uvaljati u brašno, zatim u dobro umućeno jaje i na kraju u brašno za pohovanje. Meso pržiti na ulju oko 5 minuta uz stalno okretanje. Meso poređati u dublji pleh podmazan maslacem, pa meso u njemu peći 10 minuta u zagrejanoj rerni.
Izvor: Stvar ukusa
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Kako da ukiselite mladi luk da duže traje
Rolat sa makom i krem sirom
Domaće lepinje sa hrskavom šarenom koricom
Harmonika pita sa paradajzom, lukom i kačkavaljem