Ručak za pamćenje.

Potrebno je:

150 g spanaća

glavica crnog luka

kašika maslaca

čen belog luka

so, biber

4 fileta punjenih prsa

75 g feta sira

50 g brašna

jaje

50 g brašna za pohovanje

3 kasike ulja

Priprema:

Spanać očistiti, oprati i ostaviti da se ocedi. Očistiti crni i beli luk, iseckati ga i izdinstati na maslacu. Dodati spanać pa ga dinstati na luku oko 10 minuta. Dinstati sve dok tečnost ne ispari. Posoliti i pobiberiti, a meso oprati i prosušiti pa uzduž zaseći džep. Sir iseći na kockice, pa ga dodati u spanać. Filete puniti dobijenom smesom od spanaća i feta sira, a na kraju ih zatvoriti pomoću drvenih štapića ili čačkalica.

Rernu zagrejati na 200 stepeni. Meso prvo uvaljati u brašno, zatim u dobro umućeno jaje i na kraju u brašno za pohovanje. Meso pržiti na ulju oko 5 minuta uz stalno okretanje. Meso poređati u dublji pleh podmazan maslacem, pa meso u njemu peći 10 minuta u zagrejanoj rerni.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: Stvar ukusa