Ideja za ručak posle praznika.
Sastojci:
2 sveže paprike
1 kg svinjskog pečenja
2 glavice crnog luka
čen belog luka
so
biber
malo sirćeta
Priprema:
Uključiti rernu na 200°C, a u međuvremenu prepoloviti papriku, očistiti i oprati je. Meso oprati i staviti u dublji pleh. Crni i beli luk očistiti i iseći na sitne kockice. Luk dodati mesu, staviti pleh u rernu, pa u njemu peći meso oko 60 minuta. Negde ne polovini pečenja doliti u meso 3 dcl vode. Očišćenu papriku iseci na kockice, a zatim je dodati pečenju. Nakon sto je meso ispečeno, ostaviti ga jos oko 10 minuta na toplom mestu. Sok od pečenja razrediti sa malo vode, ispasirati povrće, pa ga dodati soku od pečenja. Začiniti solju, biberom i balzamiko sirćetom. Meso iseći. Po želji meso se moze servirati sa knedlama ili izdinstanom paprikom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus