Teletina sa mešavinom raznih začina oduševiće i najinstančaniji ukus.
Sastojci:
1 kg teletine za pečenje
so
3 kašike vinjaka
2 glavice crnog luka
pola veze zeleni
3 kašike ulja
4 karanfilića
manja šipka cimeta
6 zrna bibera
500 ml mleka
biber
2-3 kašike skroba
Priprema:
Meso oprati i istrljati solju i vinjakom. Crni luk oljuštiti i iseckati, zelen oprati, očistiti i iseckati. Ulje zagrejati u posudi za pečenje mesa i meso propržiti sa svih strana da
porumeni. Zatim dodati šipku cimeta i zrna bibera. Mešajuci polako doliti mleko, posudu poklopiti i na tihoj vatri dinstati oko sat i po. Izvaditi meso, ostaviti na toplom mestu. Sok od pečenja propasirati, umešati skrob, prokuvati da se sos lepo zgusne, po ukusu začiniti solju i biberom. Meso iseći na lepe komade, po želji služiti sa dinstanim brokolijem, paradajzom i kuvanim tankim rezancima.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus