Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostalo

Svečani ručak: Teleće pečenje u bešamel sosu

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Svečani ručak: Teleće pečenje u bešamel sosu

Izvor: Foto: Shutterstock

Teletina sa mešavinom raznih začina oduševiće i najinstančaniji ukus.

Sastojci:

1 kg teletine za pečenje

so

3 kašike vinjaka

2 glavice crnog luka

pola veze zeleni

3 kašike ulja

4 karanfilića

manja šipka cimeta

6 zrna bibera

500 ml mleka

biber

2-3 kašike skroba

Priprema:

Meso oprati i istrljati solju i vinjakom. Crni luk oljuštiti i iseckati, zelen oprati, očistiti i iseckati. Ulje zagrejati u posudi za pečenje mesa i meso propržiti sa svih strana da

porumeni. Zatim dodati šipku cimeta i zrna bibera. Mešajuci polako doliti mleko, posudu poklopiti i na tihoj vatri dinstati oko sat i po. Izvaditi meso, ostaviti na toplom mestu. Sok od pečenja propasirati, umešati skrob, prokuvati da se sos lepo zgusne, po ukusu začiniti solju i biberom. Meso iseći na lepe komade, po želji služiti sa dinstanim brokolijem, paradajzom i kuvanim tankim rezancima.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti