1. Iseckati luk, zagrejati kašiku maslaca u šerpi i prodinstati luk. Dodati pirinac i pržiti da postane staklast. Naliti šampanjcem i ukuvati. Umešati šafran, dolivati malo po malo supe i puštati da tečnost ispari do kraja, pa opet naliti supom, uz mešanje. Tako skuvati pirinač do kraja (oko 30 minuta).
2. Iseckati peršun. Ribu iseći na komade, posoliti, pobiberiti. Kozice oprati.
3. Zagrejati ulje u tiganju i spustiti komade ribe kožom okrenute na dole. Na jakoj vatri pržiti 3 minuta. Okrenuti filete i pržiti još 2 minuta. Izvaditi i ostaviti na toplom. Ubaciti kozice u masnoću od prženja i pržiti oko 2 minuta, posoliti i pobiberiti.
4. Zagrejati ostatak maslaca, ubaciti peršun i umešati u rižoto. Servirati rižoto, smuđ a i kozice.
Svečana salata sa piletinom i jajima
Sočna piletina na meksički način
Najbolja bela čorba od piletine
Pogačice sa čvarcima koje će gurmani obožavati
Provereni recept za ledene kocke