Ćorizo kobasica pomešana sa keljom, leblebijama i paradajz pireom daje odličan spoj. Za ljutkast ukus ovog gulaša je zaslužna tucana paprika. Ona daje posebnu aromu. Porcija ovog gulaša ima 305 kcal.
Sastojci:
- 1 kašika običnog ili maslinovog ulja
- 1 srednji luk, sitno sečen
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 75 g ćorizo kobasice (ako ne nađete tu može i zamena)
- 1 kašika tucane paprike
- 400 g sitno sečenog paradajza
- 200 ml prokuvane vode
- 2 kašike pirea od paradajza
- 400 g leblebija
- 75 g iseckanog sušenog kelja
- so i biber
Priprema:
U velikom tiganju koji se ne lepi zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte crni i beli luk i lagano pržite 2-3 minuta, povremeno mešajući, dok ne omekša. Dok se luk kuva, narežite kobasice na otprilike 1,5 cm. Dodajte kobasicu i tucanu papriku u tiganj i propržite još malo. Zatim dodajte paradajz, proključalu vodu i pire od paradajza i dobro promešajte. Ostavite da proključa, a zatim smanjite temperaturu. Isperite leblebije pod hladnom vodom i ocedite. Dodajte i njih u tiganj i ostavite da proključa. Još nekih 8-10 minuta krčkajte povremeno mešajući, dok sos ne ispari do pola. Zatim u tiganj dodajte kelj i neka se krčka još minut dva, tj. dok ne omekša. Začinite, po ukusu, sa solju i biberom.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem