Ćorizo kobasica pomešana sa keljom, leblebijama i paradajz pireom daje odličan spoj. Za ljutkast ukus ovog gulaša je zaslužna tucana paprika. Ona daje posebnu aromu. Porcija ovog gulaša ima 305 kcal.
Sastojci:
- 1 kašika običnog ili maslinovog ulja
- 1 srednji luk, sitno sečen
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 75 g ćorizo kobasice (ako ne nađete tu može i zamena)
- 1 kašika tucane paprike
- 400 g sitno sečenog paradajza
- 200 ml prokuvane vode
- 2 kašike pirea od paradajza
- 400 g leblebija
- 75 g iseckanog sušenog kelja
- so i biber
Priprema:
U velikom tiganju koji se ne lepi zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte crni i beli luk i lagano pržite 2-3 minuta, povremeno mešajući, dok ne omekša. Dok se luk kuva, narežite kobasice na otprilike 1,5 cm. Dodajte kobasicu i tucanu papriku u tiganj i propržite još malo. Zatim dodajte paradajz, proključalu vodu i pire od paradajza i dobro promešajte. Ostavite da proključa, a zatim smanjite temperaturu. Isperite leblebije pod hladnom vodom i ocedite. Dodajte i njih u tiganj i ostavite da proključa. Još nekih 8-10 minuta krčkajte povremeno mešajući, dok sos ne ispari do pola. Zatim u tiganj dodajte kelj i neka se krčka još minut dva, tj. dok ne omekša. Začinite, po ukusu, sa solju i biberom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus