Ćorizo kobasica pomešana sa keljom, leblebijama i paradajz pireom daje odličan spoj. Za ljutkast ukus ovog gulaša je zaslužna tucana paprika. Ona daje posebnu aromu. Porcija ovog gulaša ima 305 kcal.

Sastojci:

  • 1 kašika običnog ili maslinovog ulja
  • 1 srednji luk, sitno sečen
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 75 g ćorizo kobasice (ako ne nađete tu može i zamena)
  • 1 kašika tucane paprike
  • 400 g sitno sečenog paradajza
  • 200 ml prokuvane vode
  • 2 kašike pirea od paradajza
  • 400 g  leblebija
  • 75 g iseckanog sušenog kelja
  • so i biber

Priprema:

U velikom tiganju koji se ne lepi zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte crni i beli luk i lagano pržite 2-3 minuta, povremeno mešajući, dok ne omekša. Dok se luk kuva, narežite kobasice na otprilike 1,5 cm. Dodajte kobasicu i tucanu papriku u tiganj i propržite još malo. Zatim dodajte paradajz, proključalu vodu i pire od paradajza i dobro promešajte. Ostavite da proključa, a zatim smanjite temperaturu. Isperite leblebije pod hladnom vodom i ocedite. Dodajte i njih u tiganj i ostavite da proključa. Još nekih 8-10 minuta krčkajte povremeno mešajući, dok sos ne ispari do pola. Zatim u tiganj dodajte kelj i neka se krčka još minut dva, tj. dok ne omekša. Začinite, po ukusu, sa solju i  biberom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs