Volite piletinu, a ne želite samo da je grilujete?
Pogledajte naše recepte za pripremu savršene piletine za večeru ili ručak.
Recepti su jednostavni, zanimljivi i ukusni.
Piletina sa senfom i brašnom
Ovakav način pripreme zahteva samo da imate belo meso, senf, brašno, so i biber. Piletinu isecite na tanke šnicle, posolite i pobiberite. Zatim je uvaljajte u senf, pa brašno i stavite u ulje da se isprži i vaše meso je gotovo. Kao prilog možete služiti šta god da volite.
Piletina sa senfom, medom i balzamikom
Pripremite kesu za zamrzivač, belo meso, med, senf, so i biber i balzamiko. U zavisnosti koliko mesa imate tako pravite i ovaj umak u kojem će meso stajati. Otprilike stavite 3 kašike meda, 2 kašike senfa i 3 kašike balzamika i sve lepo sjedinite. Sve po vašem ukusu. Piletinu posolite i pobiberite, iseckajte na kockice, pa stavite u kesu za zamrzivač. Sipajte unutra umak koji ste napravili, lepo utrljajte i ostavite u frižideru dva sata, a ako želite da lepo upije sos ostavite preko noći. Zatim je ispržite na ulju.
Piletina sa paprikom i limunom
Prvo napravite sos kojim ćete premazivati piletinu tako što ćete staviti 2 kašike meda, 1 kašike soja sosa i sitno iseckan čen belog luka. Sve to lepo promešajte. Pola zelene i pola crvene paprike isecite na štapiće kao i crveni luk, stavite u posudu i posolite, pobiberite i blago prelijte sa maslinovim ulje. Promešajte. Zatim uzmite papir za pečenje, pa stavite malo paprike i luka, zatim deblju šniclu piletinu koji poslite, pobiberite i premažete umakom, zatim preko iscedite malo limuna. Sa druge strane šnicle uradite isto. Lepo je zamotajte u papir za pečenje i stavite u rernu na nekih pola sata. Ako nije gotova pecite još. Koliko mesa imate toliko puta ponavljate postupak. Svaka ide u zaseban papir za pečenje.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem