Da biste spremili ovaj fenomenalan ručak potrebno vam je samo malo vremena i strpljenja za seckanje povrća.

Potrebno je:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 1 čen belog luka
  • 50 g kapra
  • vezica nane
  • 1 kašičica vorčester sosa
  • sok od pola limuna

Priprema

Isecite paradajz na pola, kašičicom očistiti od semena, poslolite i prevrnite na rešetku da se cede pola sata.

Izlupajte pileće grudi i isecite ih na tanke šnicle.

Oljuštite beli luk i iseckajte ga na listiće. Operite tikvice i isecite na kolutove.

Pržite piletinu u tiganju na ulju 5 minuta

Dodajte kapar, beli luk, sok od limuna, vorčester sos, so i biber. Promešajte i pržite još 5 minuta.

Izvadite meso i ostavite po strani, a u istom tiganju dinstajte tikvice 10 minuta. Ako je potrebno dodajte malo vode.

Prebacite meso i tikvice u secka i istitnite tako da dobijete ujednačenu masu.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Napunite paradajz filom od piletine i tikvica, pobiberite i poređajte ih u vatrostalnu posudu.

Pecite oko 30 minuta a zatim izvadite i ostavite da se ohladi.

Operite nanu, osušite i isitnite. Pospite po punjenom paradajzu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs