Da biste spremili ovaj fenomenalan ručak potrebno vam je samo malo vremena i strpljenja za seckanje povrća.
Potrebno je:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 1 čen belog luka
- 50 g kapra
- vezica nane
- 1 kašičica vorčester sosa
- sok od pola limuna
Priprema
Isecite paradajz na pola, kašičicom očistiti od semena, poslolite i prevrnite na rešetku da se cede pola sata.
Izlupajte pileće grudi i isecite ih na tanke šnicle.
Oljuštite beli luk i iseckajte ga na listiće. Operite tikvice i isecite na kolutove.
Pržite piletinu u tiganju na ulju 5 minuta
Dodajte kapar, beli luk, sok od limuna, vorčester sos, so i biber. Promešajte i pržite još 5 minuta.
Izvadite meso i ostavite po strani, a u istom tiganju dinstajte tikvice 10 minuta. Ako je potrebno dodajte malo vode.
Prebacite meso i tikvice u secka i istitnite tako da dobijete ujednačenu masu.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Napunite paradajz filom od piletine i tikvica, pobiberite i poređajte ih u vatrostalnu posudu.
Pecite oko 30 minuta a zatim izvadite i ostavite da se ohladi.
Operite nanu, osušite i isitnite. Pospite po punjenom paradajzu.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus