Zanimljiv predlog za ručak ili večeru. Poslužite sa salatom.
Sastojci:
- 2 bela mesa
- 100 g šunke
- 400 g mocarele
- 200 g brašna
- ½ kašičice soli
- biber
- 2 jajeta
- 250 g prezli
- 1l ulja
Priprema:
Na oba parčeta belog mesa napravite proreze po dužini (nemojte do kraja iseći). Zatim te proreze napunite sirom i šunkom koju ste isekli. Brašno, jaja i prezle sipajte u tri posude. Brašno posolite i pobiberite, a zatim piletinu umočite u brašno, pa u jaja i na kraju prezle. Stavite piletinu u manji pleh koji ste obložili pek papirom i odložite u zamrzivač 4 sata. Posle tog vremena, dobro zagrejte litar ulja i ubacite meso da se prži pet minuta. Vodite računa da šunka i sir ne izlaze iz proreza. Kada ispržite meso vratite ga u pleh obložen pek papirom i pecite u rerni 20 minuta na 200°C.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno