Zanimljiv predlog za ručak ili večeru. Poslužite sa salatom.

Sastojci:

  • 2 bela mesa
  • 100 g šunke
  • 400 g mocarele
  • 200 g brašna
  • ½ kašičice soli
  • biber
  • 2 jajeta
  • 250 g prezli
  • 1l ulja

Priprema:

Na oba parčeta belog mesa napravite proreze po dužini (nemojte do kraja iseći). Zatim te proreze napunite sirom i šunkom koju ste isekli. Brašno, jaja i prezle sipajte u tri posude. Brašno posolite i pobiberite, a zatim piletinu umočite u brašno, pa u jaja i na kraju prezle. Stavite piletinu u manji pleh koji ste obložili pek papirom i odložite u zamrzivač 4 sata. Posle tog vremena, dobro zagrejte litar ulja i ubacite meso da se prži pet minuta. Vodite računa da šunka i sir ne izlaze iz proreza. Kada ispržite meso vratite ga u pleh obložen pek papirom i pecite u rerni 20 minuta na 200°C.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs