Zanimljiv predlog za ručak ili večeru. Poslužite sa salatom.
Sastojci:
- 2 bela mesa
- 100 g šunke
- 400 g mocarele
- 200 g brašna
- ½ kašičice soli
- biber
- 2 jajeta
- 250 g prezli
- 1l ulja
Priprema:
Na oba parčeta belog mesa napravite proreze po dužini (nemojte do kraja iseći). Zatim te proreze napunite sirom i šunkom koju ste isekli. Brašno, jaja i prezle sipajte u tri posude. Brašno posolite i pobiberite, a zatim piletinu umočite u brašno, pa u jaja i na kraju prezle. Stavite piletinu u manji pleh koji ste obložili pek papirom i odložite u zamrzivač 4 sata. Posle tog vremena, dobro zagrejte litar ulja i ubacite meso da se prži pet minuta. Vodite računa da šunka i sir ne izlaze iz proreza. Kada ispržite meso vratite ga u pleh obložen pek papirom i pecite u rerni 20 minuta na 200°C.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus