Neodoljivo jelo koje ćete stalno praviti.

Sastojci:

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 veliki crni luk
  • 2 kašike sveže majčine dušice
  • so, biber
  • 2 čena belog luka
  • 800 g pilećeg belog mesa
  • 1/2 kašike sušenog origana
  • 2 kašike brašna
  • 1 1/2 šolja goveđe supe (kocka)
  • 1 šolja izrendane gaude
  • svež peršun

Priprema:

U velikom tiganju na srednje jakoj vatri zagrejte 2. kašike ulja. Dodajte luk isečen na trake i posolite, pobiberite i stavite timijan.  Smanjite toplotu na srednje nisku i kuvajte, povremeno mešajući dok luk ne bude karamelizovan oko 25 minuta. Dodajte sitno seckan beli luk i kuvajte dok ne postane mirisno još minut. Isključite i izvadite luk. Obrišite tiganj ubrusom. U veliku posudu stavite piletinu iseckanu na kockice, posolite, pobiberite i stavite origano, a zatim dodajte brašno. Zagrejte 1. kašiku ulja u istom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu i pržite dok ne poprimi zlatnu boju sa svih strana. Dodajte goveđu supu i vratite karamelizovani luk u tiganj. Kada proključa smanjite temperaturu i dinstajte dok se piletina skroz ne skuva, a supa malo ishlapi otprilike 10 minuta. Dodajte gaudu i pokrijte tiganj poklopcem. Kuvajte dok se sir ne otopi. Ukrasite peršunom pre posluživanja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs