Neodoljivo jelo koje ćete stalno praviti.
Sastojci:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 veliki crni luk
- 2 kašike sveže majčine dušice
- so, biber
- 2 čena belog luka
- 800 g pilećeg belog mesa
- 1/2 kašike sušenog origana
- 2 kašike brašna
- 1 1/2 šolja goveđe supe (kocka)
- 1 šolja izrendane gaude
- svež peršun
Priprema:
U velikom tiganju na srednje jakoj vatri zagrejte 2. kašike ulja. Dodajte luk isečen na trake i posolite, pobiberite i stavite timijan. Smanjite toplotu na srednje nisku i kuvajte, povremeno mešajući dok luk ne bude karamelizovan oko 25 minuta. Dodajte sitno seckan beli luk i kuvajte dok ne postane mirisno još minut. Isključite i izvadite luk. Obrišite tiganj ubrusom. U veliku posudu stavite piletinu iseckanu na kockice, posolite, pobiberite i stavite origano, a zatim dodajte brašno. Zagrejte 1. kašiku ulja u istom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu i pržite dok ne poprimi zlatnu boju sa svih strana. Dodajte goveđu supu i vratite karamelizovani luk u tiganj. Kada proključa smanjite temperaturu i dinstajte dok se piletina skroz ne skuva, a supa malo ishlapi otprilike 10 minuta. Dodajte gaudu i pokrijte tiganj poklopcem. Kuvajte dok se sir ne otopi. Ukrasite peršunom pre posluživanja.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus