Ovakav krompir sigurno niste probali do sad. Ukus je fantastičan i neponovljiv.
Sastojci:
- 5 krompira
- 600 g mlevenog mesa
- 1 luk
- 1 čen luka
- 1 jaje
- so, biber
- crvena mlevena paprika
- peršun
- 3 kašike prezli
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 šolja vode
- rendani kačkavalj (po želji)
- paradajz
- ulje
Priprema:
Izrežite krompir na dva dela i izdubite sredinu. Pržite u većoj količini ulja. Propržite crni i beli luk, zatim u jednu veću posudu stavite mlevenom meso, so, biber, proprženi crni i beli luk, jaje, crvenu mlevenu papriku, prezle i peršun. Sve to lepo sjedinite i pravite male ćufte (baš sitne). Stavite krompir u kalup i posolite. U krompir stavite kačkavalj, 2-3 ćuftice (u zavisnosti koliki je krompir). Pomešajte vodu i paradajz pire i time prelijte paradajz. Zatim opet pospite kačkavaljem. Ukrasite polovinom čeri paradajza na vrhu. Pecite 20 minuta na 180°C.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus