Iskoristite sezonu tikvica i napravite ovaj fantastičan i osvežavajući obrok. Tikvice možete služiti i kao prilog mesu.

Sastojci:

  • 1 kg tikvica
  • 1 dcl balzamiko sirćeta
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 3-4 čena belog luka
  • so, beli biber, peršun, bosiljak
  • paradajz
  • feta sir

Priprema:

Neoljuštene tikvice iseckajte na tanke kolutove. Stavite u posudu i prelijte sa balzamikom, maslinovim uljem, sitno seckanim belim lukom i začinite sa biberom, solju, peršunom i bosiljkom. Ostavite 6 sati da odstoji u frižideru. Nakon toga, sipajte u tepsiju, odozgo iseckajte paradajz, zapecite u rerni i pred kraj pečenja pospite kockicama feta sira.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs