Iskoristite sezonu tikvica i napravite ovaj fantastičan i osvežavajući obrok. Tikvice možete služiti i kao prilog mesu.
Sastojci:
- 1 kg tikvica
- 1 dcl balzamiko sirćeta
- 2 kašike maslinovog ulja
- 3-4 čena belog luka
- so, beli biber, peršun, bosiljak
- paradajz
- feta sir
Priprema:
Neoljuštene tikvice iseckajte na tanke kolutove. Stavite u posudu i prelijte sa balzamikom, maslinovim uljem, sitno seckanim belim lukom i začinite sa biberom, solju, peršunom i bosiljkom. Ostavite 6 sati da odstoji u frižideru. Nakon toga, sipajte u tepsiju, odozgo iseckajte paradajz, zapecite u rerni i pred kraj pečenja pospite kockicama feta sira.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno