Iskoristite sezonu tikvica i napravite ovaj fantastičan i osvežavajući obrok. Tikvice možete služiti i kao prilog mesu.
Sastojci:
- 1 kg tikvica
- 1 dcl balzamiko sirćeta
- 2 kašike maslinovog ulja
- 3-4 čena belog luka
- so, beli biber, peršun, bosiljak
- paradajz
- feta sir
Priprema:
Neoljuštene tikvice iseckajte na tanke kolutove. Stavite u posudu i prelijte sa balzamikom, maslinovim uljem, sitno seckanim belim lukom i začinite sa biberom, solju, peršunom i bosiljkom. Ostavite 6 sati da odstoji u frižideru. Nakon toga, sipajte u tepsiju, odozgo iseckajte paradajz, zapecite u rerni i pred kraj pečenja pospite kockicama feta sira.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus