Ukusan obrok za celu porodicu.

Sastojci:

  • 1 kašika ulja
  • celo pile
  • 1 veliki luk
  • 1 crvena paprika
  • 3 čena belog luka
  • 225 g kobasice
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 1 kašika timijana
  • 150 ml belog vina
  • 850 ml pilećeg bujona
  • 400 g pirinča
  • 2 kašike seckanog peršuna

Priprema:

Zagrejte ulje u velikoj i plićoj šerpi i isecite piletinu na veće komade. Zatim poređajte piletinu i propržite sa svih strana (ako vam je manja posuda moraćete iz dva puta). Kada je meso gotovo izvadite ga na tanjir, a u šerpu ubacite seckan luk i biber i smanjite vatru, pa lagano dinstajte nekih 10 minuta. Dodajte iseckan beli luk i kobasicu kojoj ste skinuli kožicu i isekli na kolutove. Kada kobasica pusti ulje dodajte pire od paradajza i dinstajte nekih minut dva. Vratite komade piletine u jelo zajedno sa timijanom, belim vinom i bujonom. Kada tečnost proključa poklopite šerpu i smanjite toplotu. Kuvajte nekih pola sata. Dodajte pirinač i papriku iseckanu na kolutove, pa promešajte. Poklopite, stavite na tihu vatru i kuvajte narednih 15 min ili dok se pirinač ne skuva i upije većinu tečnosti za kuvanje. Sklonite sa vatre i ostavite jelo da odstoji 10 min. da upije svu preostalu tečnost. Začinite po ukusu i pospite peršunom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor:stvarukusa.rs