Ukusan obrok za celu porodicu.
Sastojci:
- 1 kašika ulja
- celo pile
- 1 veliki luk
- 1 crvena paprika
- 3 čena belog luka
- 225 g kobasice
- 1 kašika paradajz pirea
- 1 kašika timijana
- 150 ml belog vina
- 850 ml pilećeg bujona
- 400 g pirinča
- 2 kašike seckanog peršuna
Priprema:
Zagrejte ulje u velikoj i plićoj šerpi i isecite piletinu na veće komade. Zatim poređajte piletinu i propržite sa svih strana (ako vam je manja posuda moraćete iz dva puta). Kada je meso gotovo izvadite ga na tanjir, a u šerpu ubacite seckan luk i biber i smanjite vatru, pa lagano dinstajte nekih 10 minuta. Dodajte iseckan beli luk i kobasicu kojoj ste skinuli kožicu i isekli na kolutove. Kada kobasica pusti ulje dodajte pire od paradajza i dinstajte nekih minut dva. Vratite komade piletine u jelo zajedno sa timijanom, belim vinom i bujonom. Kada tečnost proključa poklopite šerpu i smanjite toplotu. Kuvajte nekih pola sata. Dodajte pirinač i papriku iseckanu na kolutove, pa promešajte. Poklopite, stavite na tihu vatru i kuvajte narednih 15 min ili dok se pirinač ne skuva i upije većinu tečnosti za kuvanje. Sklonite sa vatre i ostavite jelo da odstoji 10 min. da upije svu preostalu tečnost. Začinite po ukusu i pospite peršunom.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno