Lagani obrok za vrele letnje dane.
Sastojci:
- 250 g pirinča
- malo ulja
- so, biber
- 1 veća tikvica
- 100 g slanine
- peršun
- 1 crni luk
- supa od povrća
- 1 veća šargarepa
Priprema:
Tikvicu oljuštite i iseckajte na kockice, a iseckani crni luk i šargarepu propržiti na malo ulja, pa zalijte sa malo supe od povrća. Ostavite da se prodinsta, pa dodajte tikvice. Kada tikvice omekšaju dodajte pirinač, još supe i ostavite da se dinsta. Isečenu slaninu propržite u tiganju bez ulja i kad porumeni dodajte u pirinač. Dinstajte dok pirinač ne omekša.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom