Ove batake možete poslužiti sa taljatelama sa pesto sosom, a recept pronađite OVDE.
Sastojci:
- 4 bataka
- 1/8 l belog vina
- 8 čenova belog luka
- 1/8 l pileće supe
- so, biber
- 1 veza peršuna
Priprema:
Sa bataka skinite kožicu, pa pržite dok ne dobiju zlatnožutu boju. Zatim dodajte sitno seckan beli luk, malo prodinstajte, pa nalijte vinom i supom. Krčkajte nekih 20 minuta, ali ne sme da vri. Potom izvadite meso i ostavite sos da kratko vri dok se malo ne smanji tečnost. Dodajte so, biber i peršun i vratite meso.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus