Ove batake možete poslužiti sa taljatelama sa pesto sosom, a recept pronađite OVDE.

Sastojci:

  • 4 bataka
  • 1/8 l belog vina
  • 8 čenova belog luka
  • 1/8 l pileće supe
  • so, biber
  • 1 veza peršuna

Priprema:

Sa bataka skinite kožicu, pa pržite dok ne dobiju zlatnožutu boju. Zatim dodajte sitno seckan beli luk, malo prodinstajte, pa nalijte vinom i supom. Krčkajte nekih 20 minuta, ali ne sme da vri. Potom izvadite meso i ostavite sos da kratko vri dok se malo ne smanji tečnost. Dodajte so, biber i peršun i vratite meso.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs