Ako najviše volite da jedete meso za ručak ova kombinacija će biti odlična za vaš obrok. Evo kako se priprema ovo jelo.
Potrebno je:
- juneći but, deo koji se zove ruža
- bela zelen
- slaninica
- šargarepa
- beli luk
Način pripreme
Juneći but da se špikuje sa slaninom, belim lukom i štapićima od šargarepe. Prosecite meso na nekoliko mesta, pa nagurajte beli luk, štapiće šargarepe, slaninicu. Zatim meso okolo namazati sa malo ulja i dobro utrljati začine, biber, so, papriku. Staviti ga u tiganj i propržiti sa svih strana da se uhvati korica uz postepeno dodavanje bujona, supe. Kad meso malo omekani i kad je sa svih strana malo pečeno uviti ga u foliju i staviti da se peče u rerni na 180 stepeni oko 2 sata.
Nakon toga otkriti but i pustiti još malo da se uhvati korica.
Odličan prilog uz ovo jelo je bareno povrće koje se uz dodatak začina i junećeg bujona ispasira tako da se dobije sos koji se može preliti preko mesa.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno