Ako najviše volite da jedete meso za ručak ova kombinacija će biti odlična za vaš obrok. Evo kako se priprema ovo jelo.

Potrebno je:

  • juneći but, deo koji se zove ruža
  • bela zelen
  • slaninica
  • šargarepa
  • beli luk

Način pripreme

Juneći but da se špikuje sa  slaninom, belim lukom i štapićima od šargarepe. Prosecite meso na nekoliko mesta, pa nagurajte beli luk, štapiće šargarepe, slaninicu. Zatim meso okolo namazati sa malo ulja i dobro utrljati začine, biber, so, papriku. Staviti ga u tiganj i propržiti sa svih strana da se uhvati korica uz postepeno dodavanje bujona, supe. Kad meso malo omekani i kad je sa svih strana malo pečeno uviti ga u foliju i staviti da se peče u rerni na 180 stepeni oko 2 sata.

Nakon toga otkriti but i pustiti još malo da se uhvati korica.

Odličan prilog uz ovo jelo je bareno povrće koje se uz dodatak začina i junećeg bujona ispasira tako da se dobije sos koji se može preliti preko mesa.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs